Zdroj: http://atletika-nymburk.4fan.cz/jakub-santavy-na-mcr-zactva-dvakrat-ctvrty.a389.html  •  Vydáno: 23.9.2019 5:38  •  Autor: Lada-V

Jakub Šantavý na MČR žactva dvakrát čtvrtý

Za ideálního atletického počasí se na samém sklonku léta uskutečnilo v Kolíně Mistrovství České republiky žactva, které se poprvé představilo v novém, třídenním formátu. Mezi více než sedm set startujících se nominovalo také šest atletů a atletek SKP Nymburk.

V pátečním programu se představili Matyáš Müller a Jakub Šantavý v rozbězích na 100 metrů překážek a 800 metrů. Zatímco Matyášovi za výkon 14,69 o jediné místo postup do semifinále unikl a skončil tedy 17., Jakub si v rozběhu na 800 metrů přímou postupovou pozici do osmičlenného finále pohlídal když doběhl druhý v čase 2:05,65.

Jako první se v sobotu z nymburských závodníků představila Tereza Vyleťalová ve finále běhu na 1500 metrů překážek. Po většinu trati se v startovním poli držela okolo desátého místa, v posledním kole však začala mírně ztrácet a celkově doběhla 15. v čase 6:00,03. Ve finále běhu na 800 metrů měl z pozice držitele třetího nejrychlejšího času v letošních statistikách Jakub Šantavý medailové ambice. V ideálně rozběhnutém závodu se prakticky po celou dobu držel na třetí pozici, o kterou ho, bohužel, v závěrečných metrech těsně připravil vítkovický Filip Červenka. Jakub výrazně vylepšil své osobní maximum a časem 2:00,23 vytvořil nový oddílový žákovský rekord, který "uzmul" dnes již legendárnímu Lukáši Hodboďovi. V odpoledních hodinách vstoupila do kvalifikace ve vrhu koulí Simona Hlaváčková. Při její premiéře na MČR na ní byla zprvu patrná mírná nervozita, ale pokus od pokusu dokázala svůj výkon vylepšovat (pokusy 10,31 - 10,71 - 10,83). K postupu do finále jí nakonec chybělo 17 cm a s výkonem 10,83 skončila čtrnáctá. Poslední nymburskou účastnicí byla v sobotním programu Kristýna Prokešová, která nastoupila po zranění kotníku a delším tréninkovém výpadku k rozběhu na 150 metrů, kde dosáhla času 20,11 a celkově obsadila 22. místo.

Také Tomáš Kroužel si v nedělním finále běhu na 1500 metrů vylepšil své osobní maximum na 4:47,43, což stačilo v celkovém pořadí na šestnácté místo. Dvě želízka v ohni měla nymburská atletika v běhu na 200 metrů překážek. V dopoledních rozbězích nejdříve Jakub Šantavý ve svém rozběhu zvítězil v novém oddílovém rekordu 26,41 a kvalifikoval se do finále A a o dva rozběhy později postoupil Matyáš Müller s časem 28,06 do rozběhu B. V něm pak doběhl druhý v novém osobním rekordu 27,38 a celkově skončil osmý. Ve finále A si potom další dávku smůly vybral Jakub, když v čase 26,52 doběhl čtvrtý, přičemž od bronzové medaile ho dělily pouhé 2 setiny...

Všem šesti účastníkům děkujeme za sportovní zážitky a reprezentaci oddílu.

LV


VÝSLEDKY

Fotografie časem...