Zdroj: http://atletika-nymburk.4fan.cz/zlato-z-mcr.a38.html  •  Vydáno: 22.2.2012 10:07  •  Autor: Lada-V

Zlato z MČR

Ve dnech 18. a 19. února  proběhlo v Praze – Stromovce halové Mistrovství ČR juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek, na kterém SKP reprezentovali Lukáš Hodboď, Mikuláš Havel, Václav Hajný a Vít Müller.

Do systematickou přípravy našich závodníků zasáhly školní lyžařské kurzy a probíhající jarní prázdniny. Vyladění formy na vrchol zimní sezóny se tak víceméně omezilo jen na víru…

V úvodu sobotního programu se poprvé v dorostenecké kategorii představili Mikuláš Havel a Václav Hajný v běhu na 60 metrů překážek. Příliš se jim nepodařilo se technicky vypořádat s, oproti žákovské kategorii, vyššími překážkami a s většími mezerami mezi nimi. Mikuláš skončil s časem 9,10 devatenáctý a Vašek s časem 9,25 dvacátý, ale není pochyb o tom, že nové nastavení překážek zvládnou a své výkony v letní sezóně podstatně zlepší. V rozbězích nejkratšího sprintu na 60 metrů se Lukášovi Hodboďovi podařilo „předvést“ nejpomalejší startovní reakci (0,185 s) ze svého rozběhu. Po pomalejším startu už nezískal obvyklou rychlost a výsledný čas 7,35 pro něj znamenal, že do finálových bojů nezasáhne a celkově obsadil desáté místo. V dálkařském sektoru  Mikuláš Havel po delší době opět překonal šestimetrovou hranici, ale výkon 607 cm stačil jen na patnácté místo. Závěrečnou disciplínou prvního dne mistrovství byly pro nymburské závodníky rozběhy na 400 metrů, v kterých startovali Lukáš Hodboď a Václav Hajný. Lukášův úkol byl jasný - postoupit a vytvořit si co nejlepší výchozí pozici pro nedělní finále. Úkol splnil, s přehledem si poradil se svými soupeři a do finále postoupil v nejlepším čase 50,85. Vašek zaběhl čas 56,15, do finále nepostoupil a celkově skončil patnáctý.

V neděli se jako první z nymburských závodníků představil Mikuláš Havel ve své hlavní disciplíně – skoku vysokém. Ten se zatím, bohužel, nedostal do loňské výškařské formy a na každém skoku bylo znát tréninkové manko.  S výkonem 177 cm skončil čtrnáctý. Příjemným překvapením bylo osmé místo Václava Hajného v trojskoku. Bez respektu se pustil do boje s technikou i se soupeři a po prvních pokusech byl dokonce ve vedení soutěže. Jeho nejdelší pokus měřil 12,28 m a má všechny předpoklady pro další zlepšení v letní sezóně. S velkým napětím se očekával první velký start Lukáše Hodbodě, jakožto žákovského Mistra republiky a držitele českého rekordu v běhu na 300 metrů,  na dorostenecké trati  400 metrů. Závod proběhl podle Lukášova „tradičního“ scénáře. Svým soupeřům utekl hned od startu a svůj náskok postupně zvyšoval... S přehledem zvítězil v čase 50,32 a získal svůj první titul Mistra ČR v kategorii dorostu. Blahopřejeme!

Poslední disciplínou, v které měl SKP zastoupení, byly štafety na 4 x 200 metrů. Štafeta  ve složení Havel – Müller – Hajný – Hodboď  zaběhla čas 1:38,28, který stačil na šesté místo z celkového počtu devíti startujících štafet.